Устаткування для очищення

Пропонуємо надійні промислові машини для очищення овочів (в основному, асортимент представлений обладнанням компанії Marcelissen, Нідерланди). Це обладнання забезпечує швидку і якісну очистку коренеплодів (моркви, селери, картоплі) і цибулі. Техніка призначена для харчових виробництв і закладів громадського харчування, дозволяє повністю автоматизувати процес очищення овочів, істотно скоротити кількість відходів і одночасно з цим - збільшити продуктивність праці.

Область використання обладнання

Зазвичай апарат для чищення овочів використовується на:


підприємствах громадського харчування, від кафе і ресторанів до їдалень;

фабриках-кухнях;

фабриках по виготовленню напівфабрикатів;

виробництвах з постачання очищених овочів.

Машини забезпечують високу якість очищення, знімають до 95-98% шкірки, що мінімізує необхідність використання ручної праці. Очищені таким чином коренеплоди можуть упаковуватися в вакуум для подальшого продажу або поставки в магазини або ж відразу вступати до подальшу переробку в закладах громадського харчування - наприклад, для приготування салатів, гарнірів, перших страв або напівфабрикатів.


Практично всі машини для чищення овочів багатофункціональні. Вони відмінно справляються з очищенням коренеплодів різного розміру і форми, а також забезпечують їх мийку. Виходить, що один пристрій може використатися для двох технологічних операцій, кожна з яких займає багато часу в рамках підготовчого технологічного процесу.


Як працює обладнання для очищення овочів? Основний принцип дії - наступний: очищення виконується механічним способом, в результаті контакту поверхні коренеплоду зі спеціальним інструментом. Він може бути дисковий, роликовий або ножовий.

Види і моделі обладнання

У нашому каталозі представлено таке промислове обладнання для чищення овочів:


Роликові. В цьому випадку робочим інструментом будуть безперервно обертаються абразивні ролики. Бульби будуть рухатися по ним зигзагоподібно, проходячи від завантажувального пристрою до розвантажувального. В процесі через тертя буде зніматися шкірка тонкими "лусочками", при цьому м'якоть практично не зачіпається

Дискові. Очищення відбувається за рахунок обертання дисків з ножами або з абразивною поверхнею. Найчастіше ці машини використовуються як картофелечистки, хоча їх також можна застосовувати для моркви, селери, буряка.

Щіткові. Як правило, вони працюють без води і дозволяють ретельно зчищати шкірку з заздалегідь відсортованих і очищених овочів. Щіткова машина для очищення коренеплідних овочів (наприклад, картоплі) комплектується досить жорсткими щітками. Вони в змозі видалити шкірку і сухе сміття або бруд (наприклад, якщо коренеплоди подаються на очищення зі сховища). Але якщо мова йде про свіжозібраних овочах, "з грядки", тобто з налиплими грудками землі, то з такими забрудненнями щітки не впораються, а просто "размажут" їх. Тому овочі потрібно попередньо мити.

Чому вигідно замовити у нас?

У нас можна купити машину для очищення овочів з необхідною продуктивністю. Представлені різні типи обладнання, в тому числі і ті, що можуть працювати в складі автоматизованих комплектів, а також ті, що призначені для дозованого ручного завантаження і обробки коренеплодів партіямі.Наші машини для чищення овочів в Україні встановлюються у великих ресторанах і на виробництвах. Ми пропонуємо повний комплекс робіт по установці, наладці і підготовці до роботи.